Ce spun absolvenții UVE despre proiect?

Inițial m-am înscris la UVE pentru a cunoaște facultatea la care îmi doream să merg. Aflând mai tarziu ce activități au avut loc în anii precedenți, îmi doream și mai mult să reușesc. Însă... nicio clipă nu m-aș fi gândit că o să întâlnesc oameni atât de frumoși, calzi și pregătiți să ne ofere o săptămână de neuitat. Viața în cămin, trezirea dimineața devreme după o noapte "prea scurtă", alergatul de la cursuri la lp-uri, jocurile gândite de ligă care te ajutau să te integrezi și să cunoști cât mai multe persoane, dar mai ales o echipă extraordinară cu care ne-am petrecut 24 de ore pe zi, timp de 7 zile. Studenți plini de energie și dornici să îți împărtășească viața de "medicinist" și.. ar mai fi multe de spus, dar nu se pot descrie în cuvinte toate momentele memorabile pe care le-am trăit acolo. Dacă aș putea, cu siguranță aș repeta această experiență.

Oana Manea

absolventă UVE

Dacă aș vrea să îmi adun toate amintirile pe care le am nu aș putea să le exprim într-un mod foarte exact, pentru că UVE a însemnat mai mult decât aţi crede. A însemnat experienţe și oameni noi, prietenii legate la 3 dimineaţa, viaţa în cămin, alergatul de la un curs la altul și mai ales serile petrecute în cele mai inventive feluri găsite de organizatori. Am învăţat o mulţime de lucruri, coordonatorii fiind cei mai buni și răbdători oameni pe care am avut ocazia să îi cunosc, cei care ne-au împărtășit ce înseamnă de fapt viaţa de student, cu bune și rele. Pe scurt, acest proiect a fost mai mult decât o simplă tabără de vară, a devenit încetul cu încetul o familie. Cu siguranţă participarea la UVE 2018 este una dintre puţinele experienţe pe care le-aș repeta ori de câte ori aș avea ocazia, pentru că merită cu adevărat

Mădălina Bogdan

absolventă UVE

“Medicina între știință și artă”. Totul a plecat de aici, încercând să concep un text și să găsesc răspunsul la întrebare. M-am suit în trenul spre Tg. Mureș ferm convinsă că știam răspunsul- mai a(vea)m, însă, încă multe de descoperit. UVE a fost pentru mine o portiță care mi-a permis să îmi ridic nasul din cărțile de anatomie și să iau o săptămână contact cu lumea medicală și cu viața de student. Experiența căminului, cursurile de fiziopatologie, neuroanatomie, histologie, laboratoarele de biochimie și anatomie m-au adus mai aproape de ceea ce înseamnă să fii un student la medicină- am avut ocazia să aplic teoria deprinsă de prin cărți. Profesorii, amabili, calzi și prietenoși, și-au îndrumat învățăceii spre a le arăta identificarea glucidelor în laborator, utilizarea unui miograf; ne-au motivat să descoperim câteva din misterele creierului uman (știați că avem în jur de 500 de trilioane de sinapse?); ne-au fost călăuză prin muzeul de anatomie și centrul de simulare al universității. Bun, dincolo de aspectele pur științifice, știți cum e o seară caldă de vară cu cântece de chitară și o gașcă strânsă în părculețul de lângă cămine? Sau chiar pe holurile din cămin? Îmi amintesc cu drag și de serile dansante, vizita la zoo, ieșirile în oraș, “vănătoarea de comori”-toate organizate temeinic de studenții care au avut grijă să socializăm..că doar socializarea e un aspect fundamental în devenirea unor viitori studenți la medicină. Ei au fost alături de noi tot timpul, ne-au împărtășit din experiența lor, ne-au sfătuit și au avut grijă ca totul să decurgă ca la carte și să nu existe nicio clipă loc de plictiseală. Îmi lipsesc zilele în care un megafon, foarte prietenos de altfel, și o boxă din care răsuna imnul UMF-ului ne dădeau trezirea de dimineață.. (da, simțul umorului nu a lipsit din peisaj). Îmi e greu să rezum experiența mea la UVE. Simt, totuși, că acum sunt mai aproape să descopăr răspunsul la acea întrebare..din ceea ce am văzut și am experimentat, medicina înseamnă într-adevăr știință, muncă, nopți nedormite..dar este și artă- arta de a crea, de a socializa, de a dezbate, de a iubi OMUL

Medeea Moraru

absolventă UVE

M-am inscris la UVE in ciuda faptului ca nu stiam ca vreau sa urmez cu exactitate facultatea de medicina. Am ajuns la Tg Mures cu extrem de multe emotii, inconjurata numai de elevi siguri pe ei si de ceea ce vor sa urmeze. La inceput am crezut ca nu voi reusi sa scap de acele emotii, insa am descoperit acolo niste oameni exceptionali si vreau sa zic ca ce parea a fi cea mai naspa saptamana s-a transformat intr-una din cele mai bune. Pe langa ca am cunoscut oameni grozavi, cu unii dintre care, inca mai tin legatura, am invatat si multe lucruri la diferitele activitati pe care le-am avut, iar echipa care s-a ocupat cu organziarea UVE a reusit cu succes sa imbine placutul cu utilul, asa ca am avut si niste petreceri pe cinste. A fost cea mai buna decizie sa ma inscriu la UVE!

Bianca Baron

absolventă UVE

În ciuda așteptărilor mele, UVE a reprezentat o săptămână plină de momente frumoase. Am fost întâmpinați de zâmbete calde care ne-au îndrumat timp de 7 zile. Pe lângă amintirile adunate, am avut parte și de cursuri susținute de profesori universitari. În concluzie, Universitatea de Vară pentru Elevi este o experiență frumoasă care va naște în mintea oricui dorința de a fi student al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

Alina Porcaru

absolventă UVE

O experiența de neuitat!! Aici ți se oferă posibilitatea să experimentezi meseria de medic, să realizezi dacă ești într-adevăr ești potrivit pentru asta! De asemenea ți se oferă posibilitatea de a întâlniri oameni frumoși, de a crea noi prieteni, care ulterior îți vor deveni foarte dragi și de a rămâne cu amintiri nemaipomenite! Pentru mine asta a însemnat UVE-UMF Tîrgu Mureș...mi-a fost greu să plec acasă, făcând-o in lacrimi, pentru că am intalnit niște oameni minunați! Aș repeta la nesfârșit aceasta experiența!

Alexandra Dumitru

absolventă UVE

Cel mai interesant lucru al verii 2018 a fost UVE. A fost o experiență diferită și care m-a ajutat sa ma conving ca facultatea de Farmacie este ceea ce vreau eu sa fac. Acolo am cunoscut multe persoane si am legat prietenii frumoase, mai ales cu coordonatoarele noastre care au avut rabdare si au fost foarte dragute cu noi. Am participat la niste cursuri captivante, unde am invatat multe lucruri. Ce m-a impresionat cel mai mult a fost cursul de chimie organică deoarece am făcut un experiment, iar rezultatul a fost un compus care avea miros de pere. Daca ar fi sa repet experienta, as repeta-o in orice moment.

Alexandra Popa

absolventă UVE

Despre noi

Universitatea de Vară pentru Elevi este un proiect organizat de Liga Studenților din Târgu Mureș în colaborare cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” Târgu Mureș.

CONTACT

Liga Studenților Tg. Mureș

Strada Nicolae Grigorescu nr. 15, căminul studențesc nr. 2, parter

0365 882 494

Copyright  ⒸUniversitatea de Vară pentru Elevi 2022