uve banner-01

UVE prin ochii organizatorilor

Te-ai gândit vreodată cum este să fii student pentru o săptămână? Conceptul UVE s-a născut din dorința de a răspunde la această întrebare și s-a construit în jurul noțiunii unice de “student pentru o săptămână”. Universitatea de Vară pentru Elevi (UVE) reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ale Ligii Studenților din Târgu Mureș, fiind organizat cu sprijinul și ajutorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Obiectivul principal pe care această activitate îl țintește este familiarizarea elevilor de clasa a X-a și a XI-a cu viața academică, prin simularea unei săptămâni din viața unui student la medicină, medicină dentară, farmacie, inginerie sau drept. Fuzionând abordarea didactică prin cursuri și lucrări practice, susținute de cadre didactice ale universității noastre, cu programul social vast ce include seri sociale, petreceri, treasure hunt, tururi ale orașului și multe alte oportunități de a întreprinde prietenii noi, dar și de a avea contact cu viața extra-academică, UVE reprezintă portalul spre lumea universitară târgu-mureșeană.

Din ambiția de a simula o experiență cât mai autentică în cadrul taberei noastre, dorim să valorificăm toate resursele de care campusul nostru dispune (laboratoare, săli de sport, săli de curs, săli de disecție, microscoape și multe alte materiale didactice). De asemenea, UVE aspiră să fie un model și un imbold direcționat către elevi de a alege să studieze în viitor la universitatea noastră.

În anul 2022, Universitatea de Vară pentru Elevi speră să aducă și pentru această nouă ediție alături de organizatori, cât mai mulți participanți dornici să facă parte pentru o săptămână dintr-o experiență de neuitat. Vă așteptăm!

After movie UVE 2021

Despre noi

Universitatea de Vară pentru Elevi este un proiect organizat de Liga Studenților din Târgu Mureș în colaborare cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” Târgu Mureș.

CONTACT

Liga Studenților Tg. Mureș

Strada Nicolae Grigorescu nr. 15, căminul studențesc nr. 2, parter

0365 882 494

Copyright  ⒸUniversitatea de Vară pentru Elevi 2022