bannerf

Înființată în anul 1990, Liga Studenților din Târgu Mureș este o asociație studențească și o organizație non profit, autonomă cu 32 de ani de activitate. Prin prisma celor 20 de departamente și divizii, echipa LSTGM își construiește obiectivele în jurul apărării drepturilor studenților din cadrul UMFST G. E. Palade Târgu Mureș și prin completarea vieții academice cu activități de voluntariat, congrese, petreceri și reprezentare națională și internațională.

Asset 21111

Simularea examenului de admitere la Medicină, Medicină Dentară, Farmacie și Arhitectură reunește de 3 ori pe an elevii de liceu care își doresc să fie studenți ai Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. 

Organizată de LSTGM în colaborare cu UMFST, simularea oferă participanților subiecte care ating toate temele din bibliografia pentru admitere și sunt apropiate ca dificultate de întrebările pe care elevii vor trebui să le rezolve în ziua admiterii propriu-zise.

Simularea poate fi susținută pentru toate programele de studii la care se organizează examen de admitere, atât la Biologie, cât și la Chimie, în limba română sau maghiară. 

Marisiensis este congresul național cu participare internațională organizat de Liga Studenților din Târgu Mureș împreună cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie.

Unul din cele mai mari congrese din România pentru studenți, tineri medici și farmaciști, Marisiensis oferă participanților multiple cursuri și workshop-uri la multiple specializări: Medicină, Medicină Dentară, Medicină Militară, Farmacie, Inginerie, Drept, Științe și Litere. 

De asemenea, în cadrul congresului, studenții de la programele de studii Medicină, Medicină Dentară, Medicină Militară și Farmacie își pot prezenta lucrările științifice din multiple domenii în fața unei comisii de evaluare.

Având un concept unic în țară, festivalul-concurs studențesc Medifun este un simbol al vieții studențești targu-mureșene. Combinând concertele ce aduc în fiecare an pe scenă nume mari ale muzicii românești, cu probele inedite la care fiecare echipă participantă trebuie să ia parte, festivalul ne unește în cadrul a 4 zile de distracție și activități originale.

Aftermovie Medifun 2018

Despre noi

Universitatea de Vară pentru Elevi este un proiect organizat de Liga Studenților din Târgu Mureș în colaborare cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” Târgu Mureș.

CONTACT

Liga Studenților Tg. Mureș

Strada Nicolae Grigorescu nr. 15, căminul studențesc nr. 2, parter

0365 882 494

Copyright  ⒸUniversitatea de Vară pentru Elevi 2022